Javier Graciani – Contributa Viatja al Futur

Javier Graciani – Contributa Viatja al Futur

Alumne: Javier Graciani Lozano
Treball: Contributa Viatja al Futur
Centre: INS Vilatzara
Tutor: Jesús Manuel Garcia

El meu treball consisteix -utilitzant com a model el jaciment romà de Contributa Iulia Ugultunia (a Extremadura) – en la creació d’una sèrie de rutes virtuals que milloren les visites guiades a jaciments.

Les rutes que he creat permeten a l’usuari accedir a textos informatius, àudios i imatges. Aquests textos s’han redactat a partir d’una recerca d’informació sobre els cinc edificis trobats a Contributa (part de la muralla, un temple, un amfiteatre i el fòrum i la seva basílica). Trobem dos tipus de rutes: les que utilitzen la realitat augmentada i les que utilitzen la realitat virtual. Les primeres serveixen per quan estiguis fent la visita puguis anar accedint a la informació depenent d’on et trobis, fent ús de la realitat augmentada per imatges, QRs o bé per geolocalització, a gust de l’usuari. L’altre tipus de ruta és un recorregut online pel jaciment (utilitzant fotografies esfèriques) on va apareixent la informació i les imatges i pots anar escoltant els àudios explicatius. Aquesta última té l’afegit que es pot veure amb unes Cardboard, i fer un recorregut immersiu. A més les rutes per geolocalització, QRs i de Realitat Virtual estan disponible en tres idiomes (català, anglès i castellà).

 

ARXIUS DEL TREBALL PER DESCARREGAR:

pdfJavierGraciani_ContributaViajaalFuturo
(*.pdf)

pdf

JavierGraciani_PRESENTACIO_ContributaViajaalFuturo_opt
(*.pdf)

 

Share