Helena Civit – Creure per veure: L’anamorfosi en relació amb la percepció visual

Helena Civit – Creure per veure: L’anamorfosi en relació amb la percepció visual

Alumne: Helena Civit Kopeinig
Treball: Creure per veure: L’anamorfosi en relació amb la percepció visual
Centre: INS Vilatzara
Tutora: Jesús Arbués

Aquest treball consisteix en un estudi general de la tècnica de l’anamorfosi: la seva història, aplicacions, construcció… amb l’objectiu de trobar què és el que influeix en la seva visualització.

Centrant-me en un sol tipus d’anamorfosi, el de perspectiva, he estudiat la teoria darrere el seu funcionament – tant des del punt de vista geomètric, de projecció, com des del més psicològic. Per això hi ha una part de recerca sobre el sentit de la vista i la percepció visual: la manera en què el cervell capta la informació a través dels ulls i després la interpreta i completa segons diferents mecanismes psicològics.

La meva intenció és deduir com intervenen aquests mecanismes a l’hora de percebre una il·lusió “anamòrfica”… què la fa possible? Què la dificulta i què la reforça? Quin paper hi juga la fotografia?

Tot el treball està complementat amb una sèrie de pràctiques, obres anamòrfiques pròpies que em serveixen per contrastar les conclusions teòriques i, a més, per experimentar de forma directa en aquest camp artístic.

http://anamorfosi.weebly.com

ARXIUS DEL TREBALL PER DESCARREGAR:

pdf

Helena_Civit_Creure_per_veure.pdf
*.pdf(59,7 MB)

Share

This article has 1 comment

  1. […] en reconeixement de l’excel·lència del seu treball. Altrament Helena Civit, amb el treball Creure per veure: L’anamorfosi en relació amb la percepció visual, i Laia Jené, amb el treball Plàstic, el Gran enemic del medi ambient?, han rebut els accèssits […]